Tönkölyös lángos recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 0,5 kg fehér liszt
- langyos víz
- 1 ek (parajdi) só
- 1 csapott mk Bacing Soda
Feltét:
- 5-6 gerezd fokhagyma
- kevés víz
- pici olívaolajjal
- házi tejföl
- sajt
- só
Elkészítése:
A liszteket dagasztótálba tesszük, mélyedést készítünk a közepébe, beleöntjük a sót és a Bacing Sodát, majd erre a langyos vizet. Az egészet jól összedolgozzuk, hogy lágyabb jellegű, de rugalmas tésztát kapjunk, hogy kisimuljon, megmutassa a ,,lelkét”.
Fél órányi pihentetés után nagy gyúródeszkára 10-15 dkg-os gombócokat szakítunk, megformázzuk, és meleg helyen hagyjuk megint kicsit pihenni.
Vasserpenyőben hidegen sajtolt napraforgó olajt hevítünk, vigyázzunk, hogy ne égjen, de nagyon meleg legyen. Mikor megfelelően felmelegedett az olaj, a tésztát kör-körös mozdulatokkal vékonyra nyújtjuk, és óvatosan a forró olajba engedjük. Ha elég forró az olaj, akkor szép hólyagos lesz. Mindkét oldalát így megsütjük.
Papírtörlőre rakjuk, hogy lecsepegjen, majd ízlés szerint sózzuk, vízzel és olajjal turmixolt fokhagymával, vagy tejföllel, sajttal gazdagítjuk.
Tipp:
Minden receptemhez, ahol szódabikarbóna kell, Bacing Sodát használok mert természetes, adalék és méreganyag mentes, nem tartalmaz kemikáliát.
A tönkölyös lángos kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 45 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »