Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött kagylótészta recept

Töltött kagylótészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg óriás kagylótészta (kb 6 cm hosszú, durum)
    • 50 dkg darált hús (sertéslapocka)
    • olaj
    • hagyma
    • fokhagyma
    • bors
    • kakukkfű
    • 2 ek tejföl

    Tetejére:

    • tejföl
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    Forró, sós, olajos vízben kifőzöm a tésztát.

    A hagymát felvágom, megdinsztelem kevés olajon, majd ráteszem a húst, a zúzott fokhagymát és fűszerezem ízlés szerint. Amikor a hús elkészült, ledarálom, összekeverem 2 ek tejföllel.

    A darált húst kiskanállal a kagylókba töltöm és kiolajozott tepsibe rakosgatom. Megkenem tejföllel és reszelt sajtot szórok a tetejére.

    170°C-os sütőbe tolom és addig sütöm amíg a teteje (és az alja) meg nem pirul. Nekem ez kb 30 perc volt.

    Jó étvágyat hozzá.

    Tipp:

    Nem csak hússal, de zöldségekkel is isteni finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá