Töltött kagylótészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg óriás kagylótészta (kb 6 cm hosszú, durum)
- 50 dkg darált hús (sertéslapocka)
- olaj
- hagyma
- fokhagyma
- só
- bors
- kakukkfű
- 2 ek tejföl
Tetejére:
- tejföl
- reszelt sajt
Elkészítése:
Forró, sós, olajos vízben kifőzöm a tésztát.
A hagymát felvágom, megdinsztelem kevés olajon, majd ráteszem a húst, a zúzott fokhagymát és fűszerezem ízlés szerint. Amikor a hús elkészült, ledarálom, összekeverem 2 ek tejföllel.
A darált húst kiskanállal a kagylókba töltöm és kiolajozott tepsibe rakosgatom. Megkenem tejföllel és reszelt sajtot szórok a tetejére.
170°C-os sütőbe tolom és addig sütöm amíg a teteje (és az alja) meg nem pirul. Nekem ez kb 30 perc volt.
Jó étvágyat hozzá.
Tipp:
Nem csak hússal, de zöldségekkel is isteni finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »