Töltött kagylótészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg óriás kagylótészta (kb 6 cm hosszú, durum)
  • 50 dkg darált hús (sertéslapocka)
  • olaj
  • hagyma
  • fokhagyma
  • bors
  • kakukkfű
  • 2 ek tejföl

Tetejére:

  • tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítése:

Forró, sós, olajos vízben kifőzöm a tésztát.

A hagymát felvágom, megdinsztelem kevés olajon, majd ráteszem a húst, a zúzott fokhagymát és fűszerezem ízlés szerint. Amikor a hús elkészült, ledarálom, összekeverem 2 ek tejföllel.

A darált húst kiskanállal a kagylókba töltöm és kiolajozott tepsibe rakosgatom. Megkenem tejföllel és reszelt sajtot szórok a tetejére.

170°C-os sütőbe tolom és addig sütöm amíg a teteje (és az alja) meg nem pirul. Nekem ez kb 30 perc volt.

Jó étvágyat hozzá.

Tipp:

Nem csak hússal, de zöldségekkel is isteni finom.