Tökmag lisztes ravioli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 100 g tökmag őrlemény
- 200 g búza finomliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- kevés víz
Töltelék:
- 100 g feta sajt
- bazsalikom levelek
Mártás:
- 2 ek olíva olaj
- 2 ek vaj
- 2 tk búza finomliszt
- 2-3 dl főzőtejszín
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- csipet só
- 1 kk őrölt fehér bors
Elkészítése:
A házi tészta alapreceptje szerint 10 dkg liszthez 1 tojást számítunk, így egy gazdag tésztát kaphatunk. Te választhatod meg, hogy milyen lisztből, mennyi tojással készüljön a tésztád, ebből kiindulva keveredtem bele ebbe a kísérletbe. Az egészben pedig az a legjobb, hogy viszonylag rövid időráfordítással készíthetsz olyan egészséges ételt, melynek alapanyagait egyénileg válogattad a családod ízléséhez igazítva.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi vízzel lazítva, hogy könnyen formálható legyen, de ne ragadjon.
Becsomagolva félre tesszük pihenni.
Kétféle technikát alkalmaztam. Az egyik, hogy lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra nyújtjuk, kb a képzeletbeli felezővonaltól számított egyik felébe, kis távolságra egymástól, elhelyezzük a tölteléket. Körbekenjük tojásfehérjével és a tészta másik felét ráhajtjuk. A töltelékek körül kissé megnyomkodjuk a tésztát és pizzavágóval vagy valamilyen kiszúróval tésztákat formázunk. A tésztát finoman körbelapogatjuk a kezünkkel és hústűvel megszúrva a felesleges levegőt kinyomjuk (különben lebegni fognak a tésztácskák a főzővízen).
A másik módszer: a tészta készítő és kiszúró szett felavatása okán történt, ahol is tészta korongokat szúrtam, töltöttem és préseltem.
Lobogó sós vízben 3-4 perc alatt kifőzzük, majd olíva olajba forgatjuk.
Eközben elkészítjük a mártásunkat, amihez egy edényben vaj/olaj keveréket hevítünk, lisztet pirítunk rajta, folytonos keverés mellett besűrítjük. Citrom reszelt héjával és levével ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, forralunk rajta egyet és azon melegében a kiadagolt tésztára merjük. Amennyiben túl sűrű lenne, további tejszín adagolásával hígíthatjuk a mártást. Sajtot reszelünk rá vagy sonka kockákkal szórva tálaljuk.
Akkor?! Gyúrjunk bele! :D
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »