Tökmag lisztes ravioli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 100 g tökmag őrlemény
- 200 g búza finomliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- kevés víz
Töltelék:
- 100 g feta sajt
- bazsalikom levelek
Mártás:
- 2 ek olíva olaj
- 2 ek vaj
- 2 tk búza finomliszt
- 2-3 dl főzőtejszín
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- csipet só
- 1 kk őrölt fehér bors
Elkészítése:
A házi tészta alapreceptje szerint 10 dkg liszthez 1 tojást számítunk, így egy gazdag tésztát kaphatunk. Te választhatod meg, hogy milyen lisztből, mennyi tojással készüljön a tésztád, ebből kiindulva keveredtem bele ebbe a kísérletbe. Az egészben pedig az a legjobb, hogy viszonylag rövid időráfordítással készíthetsz olyan egészséges ételt, melynek alapanyagait egyénileg válogattad a családod ízléséhez igazítva.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi vízzel lazítva, hogy könnyen formálható legyen, de ne ragadjon.
Becsomagolva félre tesszük pihenni.
Kétféle technikát alkalmaztam. Az egyik, hogy lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra nyújtjuk, kb a képzeletbeli felezővonaltól számított egyik felébe, kis távolságra egymástól, elhelyezzük a tölteléket. Körbekenjük tojásfehérjével és a tészta másik felét ráhajtjuk. A töltelékek körül kissé megnyomkodjuk a tésztát és pizzavágóval vagy valamilyen kiszúróval tésztákat formázunk. A tésztát finoman körbelapogatjuk a kezünkkel és hústűvel megszúrva a felesleges levegőt kinyomjuk (különben lebegni fognak a tésztácskák a főzővízen).
A másik módszer: a tészta készítő és kiszúró szett felavatása okán történt, ahol is tészta korongokat szúrtam, töltöttem és préseltem.
Lobogó sós vízben 3-4 perc alatt kifőzzük, majd olíva olajba forgatjuk.
Eközben elkészítjük a mártásunkat, amihez egy edényben vaj/olaj keveréket hevítünk, lisztet pirítunk rajta, folytonos keverés mellett besűrítjük. Citrom reszelt héjával és levével ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, forralunk rajta egyet és azon melegében a kiadagolt tésztára merjük. Amennyiben túl sűrű lenne, további tejszín adagolásával hígíthatjuk a mártást. Sajtot reszelünk rá vagy sonka kockákkal szórva tálaljuk.
Akkor?! Gyúrjunk bele! :D
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »