Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tökmag lisztes ravioli recept

Tökmag lisztes ravioli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 100 g tökmag őrlemény
    • 200 g búza finomliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • kevés víz

    Töltelék:

    • 100 g feta sajt
    • bazsalikom levelek

    Mártás:

    • 2 ek olíva olaj
    • 2 ek vaj
    • 2 tk búza finomliszt
    • 2-3 dl főzőtejszín
    • 1/2 citrom leve és reszelt héja
    • csipet só
    • 1 kk őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A házi tészta alapreceptje szerint 10 dkg liszthez 1 tojást számítunk, így egy gazdag tésztát kaphatunk. Te választhatod meg, hogy milyen lisztből, mennyi tojással készüljön a tésztád, ebből kiindulva keveredtem bele ebbe a kísérletbe. Az egészben pedig az a legjobb, hogy viszonylag rövid időráfordítással készíthetsz olyan egészséges ételt, melynek alapanyagait egyénileg válogattad a családod ízléséhez igazítva.

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi vízzel lazítva, hogy könnyen formálható legyen, de ne ragadjon.
    Becsomagolva félre tesszük pihenni.

    Kétféle technikát alkalmaztam. Az egyik, hogy lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra nyújtjuk, kb a képzeletbeli felezővonaltól számított egyik felébe, kis távolságra egymástól, elhelyezzük a tölteléket. Körbekenjük tojásfehérjével és a tészta másik felét ráhajtjuk. A töltelékek körül kissé megnyomkodjuk a tésztát és pizzavágóval vagy valamilyen kiszúróval tésztákat formázunk. A tésztát finoman körbelapogatjuk a kezünkkel és hústűvel megszúrva a felesleges levegőt kinyomjuk (különben lebegni fognak a tésztácskák a főzővízen).

    A másik módszer: a tészta készítő és kiszúró szett felavatása okán történt, ahol is tészta korongokat szúrtam, töltöttem és préseltem.

    Lobogó sós vízben 3-4 perc alatt kifőzzük, majd olíva olajba forgatjuk.

    Eközben elkészítjük a mártásunkat, amihez egy edényben vaj/olaj keveréket hevítünk, lisztet pirítunk rajta, folytonos keverés mellett besűrítjük. Citrom reszelt héjával és levével ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, forralunk rajta egyet és azon melegében a kiadagolt tésztára merjük. Amennyiben túl sűrű lenne, további tejszín adagolásával hígíthatjuk a mártást. Sajtot reszelünk rá vagy sonka kockákkal szórva tálaljuk.
    Akkor?! Gyúrjunk bele! :D

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá