Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töki pompos (kenyérlángos) recept

Töki pompos (kenyérlángos)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 4 közepes krumpli
    • 2 nagyobb fej lila hagyma
    • 3 dl víz
    • 2 dl tej
    • 6 dl tejföl
    • 5 dkg élesztő
    • bacon ízlés szerint
    • reszelt sajt ízlés szerint
    • fokhagyma ízlés szerint
    • cukor
    • olaj

    Elkészítése:

    Legelőször megpucoljuk a krumplit, majd feltesszük főni. Ha megfőtt, leszűrjük, összetörjük, és félretesszük hűlni.

    Az élesztőt elkeverjük a langyos, cukros tejben, és felfuttatjuk. A kihűlt krumplit összegyúrjuk a liszttel, a tejföllel és a már felfutott élesztővel. Sózzuk, és ha túl sűrű a tészta, akkor adunk hozzá egy kis vizet. Akkor lesz jó, ha már könnyen nyújtható. Ha eléri ezt az állapotot, akkor félretesszük keleszteni a tésztát letakarva, meleg helyre.

    Amíg kel a tészta, addig felszeleteljük a szalonnát, a hagymát és lereszeljük a sajtot.

    Egy gáztepsit kikenünk olajjal (vagy sütőpapírt teszünk bele). A megkelt tésztát elsimítjuk a tepsiben, és előmelegített sütőben, 175 fokon elősütjük 5-10 percig. Majd kivesszük, megkenjük fokhagymás tejföllel, rászórjuk a bacont, majd a tetejére a sajtot.

    Ezután visszatoljuk a sütőbe, és 15-20 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Ebből a mennyiségből nekem 2 gáztepsinyi adag jött ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá