Töki pompos (kenyérlángos) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 4 közepes krumpli
- 2 nagyobb fej lila hagyma
- 3 dl víz
- 2 dl tej
- 6 dl tejföl
- 5 dkg élesztő
- bacon ízlés szerint
- reszelt sajt ízlés szerint
- fokhagyma ízlés szerint
- cukor
- só
- olaj
Elkészítése:
Legelőször megpucoljuk a krumplit, majd feltesszük főni. Ha megfőtt, leszűrjük, összetörjük, és félretesszük hűlni.
Az élesztőt elkeverjük a langyos, cukros tejben, és felfuttatjuk. A kihűlt krumplit összegyúrjuk a liszttel, a tejföllel és a már felfutott élesztővel. Sózzuk, és ha túl sűrű a tészta, akkor adunk hozzá egy kis vizet. Akkor lesz jó, ha már könnyen nyújtható. Ha eléri ezt az állapotot, akkor félretesszük keleszteni a tésztát letakarva, meleg helyre.
Amíg kel a tészta, addig felszeleteljük a szalonnát, a hagymát és lereszeljük a sajtot.
Egy gáztepsit kikenünk olajjal (vagy sütőpapírt teszünk bele). A megkelt tésztát elsimítjuk a tepsiben, és előmelegített sütőben, 175 fokon elősütjük 5-10 percig. Majd kivesszük, megkenjük fokhagymás tejföllel, rászórjuk a bacont, majd a tetejére a sajtot.
Ezután visszatoljuk a sütőbe, és 15-20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Ebből a mennyiségből nekem 2 gáztepsinyi adag jött ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »