Hozzávalók:
Elkészítése:
Legelőször megpucoljuk a krumplit, majd feltesszük főni. Ha megfőtt, leszűrjük, összetörjük, és félretesszük hűlni.
Az élesztőt elkeverjük a langyos, cukros tejben, és felfuttatjuk. A kihűlt krumplit összegyúrjuk a liszttel, a tejföllel és a már felfutott élesztővel. Sózzuk, és ha túl sűrű a tészta, akkor adunk hozzá egy kis vizet. Akkor lesz jó, ha már könnyen nyújtható. Ha eléri ezt az állapotot, akkor félretesszük keleszteni a tésztát letakarva, meleg helyre.
Amíg kel a tészta, addig felszeleteljük a szalonnát, a hagymát és lereszeljük a sajtot.
Egy gáztepsit kikenünk olajjal (vagy sütőpapírt teszünk bele). A megkelt tésztát elsimítjuk a tepsiben, és előmelegített sütőben, 175 fokon elősütjük 5-10 percig. Majd kivesszük, megkenjük fokhagymás tejföllel, rászórjuk a bacont, majd a tetejére a sajtot.
Ezután visszatoljuk a sütőbe, és 15-20 perc alatt megsütjük.
Ebből a mennyiségből nekem 2 gáztepsinyi adag jött ki.