Tökéletes olasz pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 1 dl tej
- 1 dl víz (lehet kevesebb is)
- 1 ek cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 ek olaj
- 2 kk só
- 1 tubus paradicsomos alapú pizzakrém
- feltét ízlés szerint
Elkészítése:
Először összekeverjük a száraz alapanyagokat (rétes-, és finomliszt, cukor, só). Majd az élesztőt felfuttatjuk a tejben, és hozzáadjuk a tésztához az olajjal és a kevés vízzel együtt. A tésztát jó alaposan összegyúrjuk. Figyeljünk arra, hogy a tészta inkább szárazabb állagú legyen, mint ragacsos.Ha nem ragad a kézhez, már jó is.
Ha összegyúrtuk, tegyük egy fedett tálba, és meleg helyen kelesszük kb. a duplájára.
Miután megkelt, a kapott tésztát kettévágjuk. Mindkét gombócot 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk.
A tésztalapokat vékonyan lekenjük olajjal, majd felkenjük a pizzakrémet, rászórjuk a kukoricát (nem fagyosan!), a sonkát, és reszelünk rá sajtot. (Ízlés szerint bármit tehetünk rá.)
A tepsit sütőpapírral béleljük, és 180-200°-on sütjük addig, amíg a széle megpirul. Miután kisült, szórhatunk rá egy kevés bazsalikomot is.
A megadott mennyiségekből 2 pizza készül. Egy pizza 8 szeletes lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »