Tökéletes olasz pizza

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl víz (lehet kevesebb is)
  • 1 ek cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 ek olaj
  • 2 kk só
  • 1 tubus paradicsomos alapú pizzakrém
  • feltét ízlés szerint

Elkészítése:

Először összekeverjük a száraz alapanyagokat (rétes-, és finomliszt, cukor, só). Majd az élesztőt felfuttatjuk a tejben, és hozzáadjuk a tésztához az olajjal és a kevés vízzel együtt. A tésztát jó alaposan összegyúrjuk. Figyeljünk arra, hogy a tészta inkább szárazabb állagú legyen, mint ragacsos.Ha nem ragad a kézhez, már jó is.

Ha összegyúrtuk, tegyük egy fedett tálba, és meleg helyen kelesszük kb. a duplájára.

Miután megkelt, a kapott tésztát kettévágjuk. Mindkét gombócot 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk.
A tésztalapokat vékonyan lekenjük olajjal, majd felkenjük a pizzakrémet, rászórjuk a kukoricát (nem fagyosan!), a sonkát, és reszelünk rá sajtot. (Ízlés szerint bármit tehetünk rá.)

A tepsit sütőpapírral béleljük, és 180-200°-on sütjük addig, amíg a széle megpirul. Miután kisült, szórhatunk rá egy kevés bazsalikomot is.

A megadott mennyiségekből 2 pizza készül. Egy pizza 8 szeletes lesz.

Jó étvágyat kívánok hozzá!