Tepsis tojásos nokedli tejfölös salátával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Nokedlihez:
- 30 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk ételízseítő
- kevés víz
Főzéshez:
- 1 kk só
- 3 ek étolaj
Tojásos öntethez:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- csipet bors
- 6-7 dkg reszelt sajt
- 1 ek étolaj (kenéshez)
Salátához:
- 1 fej saláta
- 2 dl tejföl
- 2 tk ecet
- 3 tk kristálycukor
- 1 csipet só
- 2-3 ek víz
Elkészítése:
A nokedlihez a lisztből, tojásokból az ételízesítő egy kevés víz hozzáadásával fakanállal nem túl szilárd, de keverhető tésztát készítünk. Akkor jó, ha a keverő kanállal kissé nehezebben tudjuk átforgatni, de folyós se legyen!
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, beletesszük a sót és az olajat, majd miután forr a víz, beleszaggatjuk a nokedlit. Ha felforrt, elzárjuk a lángot és egyszeri hideg vízzel átöblítve (azaz a galuskákat megedzve) leszűrjük és félretesszük.
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra.
Egy kisebb tálba felütjük a tojásokat, megsózzuk, majd ráöntjük a nokedlire és összekeverjük.
A nokedli mennyiségéhez megfelelő méretű tepsit kikenjük az olajjal és beleöntjük a nyers tojásos galuskakeveréket, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, borsot tekerünk vagy szórunk rá és 15-17 perc alatt megsütjük.
Amíg sül az étel a salátát többször átmossuk, a torzsáját eltávolítjuk, negyedekre vágjuk és lecsepegtetjük.
Az öntethez a tejfölt a hozzávalókkal addig kevergetjük, amíg a cukor már nem ropog benne. Kóstolást követően ízlés szerint sózzuk, esetleg édesíthetjük, majd ráöntjük a salátára és kissé összekeverjük vele, de óvatosan, hogy ne törjenek a friss levelek.
Miután szép pirosra sült a tojásos nokedli, késsel felvágjuk és a tejfölös salátával tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »