Tepsis tojásos nokedli tejfölös salátával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Nokedlihez:
- 30 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk ételízseítő
- kevés víz
Főzéshez:
- 1 kk só
- 3 ek étolaj
Tojásos öntethez:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- csipet bors
- 6-7 dkg reszelt sajt
- 1 ek étolaj (kenéshez)
Salátához:
- 1 fej saláta
- 2 dl tejföl
- 2 tk ecet
- 3 tk kristálycukor
- 1 csipet só
- 2-3 ek víz
Elkészítése:
A nokedlihez a lisztből, tojásokból az ételízesítő egy kevés víz hozzáadásával fakanállal nem túl szilárd, de keverhető tésztát készítünk. Akkor jó, ha a keverő kanállal kissé nehezebben tudjuk átforgatni, de folyós se legyen!
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, beletesszük a sót és az olajat, majd miután forr a víz, beleszaggatjuk a nokedlit. Ha felforrt, elzárjuk a lángot és egyszeri hideg vízzel átöblítve (azaz a galuskákat megedzve) leszűrjük és félretesszük.
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra.
Egy kisebb tálba felütjük a tojásokat, megsózzuk, majd ráöntjük a nokedlire és összekeverjük.
A nokedli mennyiségéhez megfelelő méretű tepsit kikenjük az olajjal és beleöntjük a nyers tojásos galuskakeveréket, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, borsot tekerünk vagy szórunk rá és 15-17 perc alatt megsütjük.
Amíg sül az étel a salátát többször átmossuk, a torzsáját eltávolítjuk, negyedekre vágjuk és lecsepegtetjük.
Az öntethez a tejfölt a hozzávalókkal addig kevergetjük, amíg a cukor már nem ropog benne. Kóstolást követően ízlés szerint sózzuk, esetleg édesíthetjük, majd ráöntjük a salátára és kissé összekeverjük vele, de óvatosan, hogy ne törjenek a friss levelek.
Miután szép pirosra sült a tojásos nokedli, késsel felvágjuk és a tejfölös salátával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »