Tejszínes kolbászos tészta recept

Hozzávalók:
- 2 ek olívaolaj
- 50 dkg füstölt kolbász
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 6-7 dl hús alaplé (vagy víz+ételízesítő)
- 1 doboz hámozott paradicsom (40 dkg)
- 2,5 dl tejszín
- 50 dkg száraz tészta (orsó, csavart, masni, stb.)
- 5 dkg reszelt cheddar sajt
- 1 csomó újhagyma zöldjével együtt
- só
Elkészítése:
Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat. Rádobjuk a karikákra vágott kolbászt és az apró kockákra vágott vöröshagymát. Néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és kb. fél percig kevergetve tovább pirítjuk (óvatosan, hogy a fokhagyma ne égjen meg).
Hozzáadjuk a tésztát, megsózzuk és felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a paradicsomot és lefedve addig főzzük amíg a tészta megpuhul. Hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a reszelt sajtot, adjuk hozzá a karikára vágott újhagymát. Keverjük jól el, majd tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »