Tejszínes kolbászos tészta recept

Hozzávalók:
- 2 ek olívaolaj
- 50 dkg füstölt kolbász
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 6-7 dl hús alaplé (vagy víz+ételízesítő)
- 1 doboz hámozott paradicsom (40 dkg)
- 2,5 dl tejszín
- 50 dkg száraz tészta (orsó, csavart, masni, stb.)
- 5 dkg reszelt cheddar sajt
- 1 csomó újhagyma zöldjével együtt
- só
Elkészítése:
Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat. Rádobjuk a karikákra vágott kolbászt és az apró kockákra vágott vöröshagymát. Néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és kb. fél percig kevergetve tovább pirítjuk (óvatosan, hogy a fokhagyma ne égjen meg).
Hozzáadjuk a tésztát, megsózzuk és felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a paradicsomot és lefedve addig főzzük amíg a tészta megpuhul. Hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a reszelt sajtot, adjuk hozzá a karikára vágott újhagymát. Keverjük jól el, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »