Tejszínes kolbászos tészta recept

Hozzávalók:
- 2 ek olívaolaj
- 50 dkg füstölt kolbász
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 6-7 dl hús alaplé (vagy víz+ételízesítő)
- 1 doboz hámozott paradicsom (40 dkg)
- 2,5 dl tejszín
- 50 dkg száraz tészta (orsó, csavart, masni, stb.)
- 5 dkg reszelt cheddar sajt
- 1 csomó újhagyma zöldjével együtt
- só
Elkészítése:
Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat. Rádobjuk a karikákra vágott kolbászt és az apró kockákra vágott vöröshagymát. Néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és kb. fél percig kevergetve tovább pirítjuk (óvatosan, hogy a fokhagyma ne égjen meg).
Hozzáadjuk a tésztát, megsózzuk és felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a paradicsomot és lefedve addig főzzük amíg a tészta megpuhul. Hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a reszelt sajtot, adjuk hozzá a karikára vágott újhagymát. Keverjük jól el, majd tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »