Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszines gnocchi cukkinivel recept

Tejszines gnocchi cukkinivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A gnocchihoz:

    • 60 dkg burgonya (főtt, áttört)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • sajt (parmezán)
    • 175 g liszt

    A szószhoz:

    • 2 cukkini
    • 1 evőkanál olaj
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 400 g paradicsom
    • bors
    • 1 csokor bazsalikom (friss)
    • 200 ml főzőtejszín
    • 50 g sajt (parmezán)

    Elkészítése:

    A burgonyát egészben, sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, majd burgonyanyomón áttörjük. A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a tojást, sót, borsot (néhány evőkanál reszelt parmezánt is tehetünk bele), majd meghintjük liszttel és összegyúrjuk. Lisztezett munkalapon ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle. A rudakat feldaraboljuk, bő forró sós vízben (kb 4 liter víz és 2 evőkanál só), amíg fel nem jönnek a víz felszínére.

    Közben a cukkinit feldaraboljuk és egy serpenyőben kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Hámozott, apróra vágott paradicsomot, sót, borsot, apróra vágott bazsalikomot, végül tejszínt keverünk a szószhoz és pár perc alatt összefőzzük.

    A gnocchit leszűrjük és a szószba forgatjuk. Reszelt parmezánnal tálaljuk.

    Tipp:

    Én nagyon szeretem a cukkinit, így abból van, hogy többet teszek bele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá