Tejszines gnocchi cukkinivel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A gnocchihoz:
- 60 dkg burgonya (főtt, áttört)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- sajt (parmezán)
- 175 g liszt
A szószhoz:
- 2 cukkini
- 1 evőkanál olaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 400 g paradicsom
- só
- bors
- 1 csokor bazsalikom (friss)
- 200 ml főzőtejszín
- 50 g sajt (parmezán)
Elkészítése:
A burgonyát egészben, sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, majd burgonyanyomón áttörjük. A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a tojást, sót, borsot (néhány evőkanál reszelt parmezánt is tehetünk bele), majd meghintjük liszttel és összegyúrjuk. Lisztezett munkalapon ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle. A rudakat feldaraboljuk, bő forró sós vízben (kb 4 liter víz és 2 evőkanál só), amíg fel nem jönnek a víz felszínére.
Közben a cukkinit feldaraboljuk és egy serpenyőben kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Hámozott, apróra vágott paradicsomot, sót, borsot, apróra vágott bazsalikomot, végül tejszínt keverünk a szószhoz és pár perc alatt összefőzzük.
A gnocchit leszűrjük és a szószba forgatjuk. Reszelt parmezánnal tálaljuk.
Tipp:
Én nagyon szeretem a cukkinit, így abból van, hogy többet teszek bele.