Tejszines gnocchi cukkinivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A gnocchihoz:

  • 60 dkg burgonya (főtt, áttört)
  • 1 tojás
  • bors
  • sajt (parmezán)
  • 175 g liszt

A szószhoz:

  • 2 cukkini
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 400 g paradicsom
  • bors
  • 1 csokor bazsalikom (friss)
  • 200 ml főzőtejszín
  • 50 g sajt (parmezán)

Elkészítése:

A burgonyát egészben, sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, majd burgonyanyomón áttörjük. A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a tojást, sót, borsot (néhány evőkanál reszelt parmezánt is tehetünk bele), majd meghintjük liszttel és összegyúrjuk. Lisztezett munkalapon ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle. A rudakat feldaraboljuk, bő forró sós vízben (kb 4 liter víz és 2 evőkanál só), amíg fel nem jönnek a víz felszínére.

Közben a cukkinit feldaraboljuk és egy serpenyőben kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Hámozott, apróra vágott paradicsomot, sót, borsot, apróra vágott bazsalikomot, végül tejszínt keverünk a szószhoz és pár perc alatt összefőzzük.

A gnocchit leszűrjük és a szószba forgatjuk. Reszelt parmezánnal tálaljuk.

Tipp:

Én nagyon szeretem a cukkinit, így abból van, hogy többet teszek bele.