Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sztrapacska recept

Sztrapacska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 40 dkg liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 dkg juhtúró
    • 30 dkg húsos füstölt szalonna /kockázott bacont használtam/
    • őrölt fekete bors
    • 5 dl tejföl

    Elkészítése:

    A burgonyát kis lyukú reszelőn lereszeljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kipirítjuk.

    A burgonyához adjuk a tojásokat, a sót, a borsot és annyi lisztet,hogy kemény galuska tésztát kapjunk. A tésztát sós vízben kifőzzük majd szalonna zsírral kikent tepsibe tesszük a felét.

    Rámorzsoljuk a juhtúró felét, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk a kipirított szalonna pörc felével. Teszünk rá még egy réteget ugyan így. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt átforrósítjuk.

    Nem baj ha kicsit megsül a teteje.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá