Sztrapacska recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 40 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 dkg juhtúró
- 30 dkg húsos füstölt szalonna /kockázott bacont használtam/
- só
- őrölt fekete bors
- 5 dl tejföl
Elkészítése:
A burgonyát kis lyukú reszelőn lereszeljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kipirítjuk.
A burgonyához adjuk a tojásokat, a sót, a borsot és annyi lisztet,hogy kemény galuska tésztát kapjunk. A tésztát sós vízben kifőzzük majd szalonna zsírral kikent tepsibe tesszük a felét.
Rámorzsoljuk a juhtúró felét, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk a kipirított szalonna pörc felével. Teszünk rá még egy réteget ugyan így. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt átforrósítjuk.
Nem baj ha kicsit megsül a teteje.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »