Sztrapacska recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 40 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 dkg juhtúró
- 30 dkg húsos füstölt szalonna /kockázott bacont használtam/
- só
- őrölt fekete bors
- 5 dl tejföl
Elkészítése:
A burgonyát kis lyukú reszelőn lereszeljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kipirítjuk.
A burgonyához adjuk a tojásokat, a sót, a borsot és annyi lisztet,hogy kemény galuska tésztát kapjunk. A tésztát sós vízben kifőzzük majd szalonna zsírral kikent tepsibe tesszük a felét.
Rámorzsoljuk a juhtúró felét, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk a kipirított szalonna pörc felével. Teszünk rá még egy réteget ugyan így. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt átforrósítjuk.
Nem baj ha kicsit megsül a teteje.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »