Sztrapacska recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 40 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 50 dkg juhtúró
- 30 dkg húsos füstölt szalonna /kockázott bacont használtam/
- só
- őrölt fekete bors
- 5 dl tejföl
Elkészítése:
A burgonyát kis lyukú reszelőn lereszeljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kipirítjuk.
A burgonyához adjuk a tojásokat, a sót, a borsot és annyi lisztet,hogy kemény galuska tésztát kapjunk. A tésztát sós vízben kifőzzük majd szalonna zsírral kikent tepsibe tesszük a felét.
Rámorzsoljuk a juhtúró felét, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk a kipirított szalonna pörc felével. Teszünk rá még egy réteget ugyan így. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt átforrósítjuk.
Nem baj ha kicsit megsül a teteje.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

