Sztrapacska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sztrapacska

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 40 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 50 dkg juhtúró
  • 30 dkg húsos füstölt szalonna /kockázott bacont használtam/
  • őrölt fekete bors
  • 5 dl tejföl

Elkészítése:

A burgonyát kis lyukú reszelőn lereszeljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kipirítjuk.

A burgonyához adjuk a tojásokat, a sót, a borsot és annyi lisztet,hogy kemény galuska tésztát kapjunk. A tésztát sós vízben kifőzzük majd szalonna zsírral kikent tepsibe tesszük a felét.

Rámorzsoljuk a juhtúró felét, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk a kipirított szalonna pörc felével. Teszünk rá még egy réteget ugyan így. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt átforrósítjuk.

Nem baj ha kicsit megsül a teteje.

Jó étvágyat kívánok hozzá!