Szalonnás-kolbászos langalló recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 0,5 dl étolaj, vagy 1 ek zsír
- 1 dl tejföl
- 1 kk só
- langyos víz
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg füstölt kolbász
- 2,5 dl tejföl
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 lila,- vagy sonkahagyma
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos vízben.
A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az olajat, vagy olvasztott zsírt, a tejfölt, végül a felfutott élesztőt, és alaposan összedolgozzuk. Ha kell, pici langyos vízzel puhíthatjuk.
Mialatt pihen a tészta (kb. 30 perc), a szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és serpenyőben félig lepirítjuk. Épp csak engedje ki a nagyja zsírját, majd leszűrjük, és félretesszük (a zsírja nem kell).
A kolbászt lebőrözzük, felkarikázzuk, a hagymát pedig apró kockákra vágjuk. A tejfölt kikeverjük a fokhagymával és egy pici sóval.
Lisztezett deszkán 1 ujjnyi vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és sütőpapírral bélelt lemezre helyezzük.
Megkenjük a kikevert tejföllel, megszórjuk a lila,- vagy sonkahagymával, rátesszük a kolbászkarikákat, ezután a reszelt sajtot is elosztjuk rajta, végül a tetejére elrendezzük a félig sült szalonna darabkákat.
Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 15-18 perc alatt megsütjük.
Nehéz megállni, hogy forrón ne essen neki az ember, de tanácsos várni egy kicsit, amíg meghűl. Amilyen egyszerű, olyan finom és kiadós!
A szalonnás-kolbászos langalló kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 19 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »