Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalonnás-kolbászos langalló recept

Szalonnás-kolbászos langalló
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 0,5 dl étolaj, vagy 1 ek zsír
    • 1 dl tejföl
    • 1 kk só
    • langyos víz
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 10 dkg füstölt kolbász
    • 2,5 dl tejföl
    • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
    • 1 lila,- vagy sonkahagyma
    • 10 dkg sajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos vízben.

    A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az olajat, vagy olvasztott zsírt, a tejfölt, végül a felfutott élesztőt, és alaposan összedolgozzuk. Ha kell, pici langyos vízzel puhíthatjuk.

    Mialatt pihen a tészta (kb. 30 perc), a szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és serpenyőben félig lepirítjuk. Épp csak engedje ki a nagyja zsírját, majd leszűrjük, és félretesszük (a zsírja nem kell).

    A kolbászt lebőrözzük, felkarikázzuk, a hagymát pedig apró kockákra vágjuk. A tejfölt kikeverjük a fokhagymával és egy pici sóval.

    Lisztezett deszkán 1 ujjnyi vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és sütőpapírral bélelt lemezre helyezzük.

    Megkenjük a kikevert tejföllel, megszórjuk a lila,- vagy sonkahagymával, rátesszük a kolbászkarikákat, ezután a reszelt sajtot is elosztjuk rajta, végül a tetejére elrendezzük a félig sült szalonna darabkákat.

    Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 15-18 perc alatt megsütjük.

    Nehéz megállni, hogy forrón ne essen neki az ember, de tanácsos várni egy kicsit, amíg meghűl. Amilyen egyszerű, olyan finom és kiadós!

    A szalonnás-kolbászos langalló kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 312 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 24 g
    Zsír: 19 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá