Szalonnás-kolbászos langalló

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 0,5 dl étolaj, vagy 1 ek zsír
  • 1 dl tejföl
  • 1 kk só
  • langyos víz
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 lila,- vagy sonkahagyma
  • 10 dkg sajt

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos vízben.

A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az olajat, vagy olvasztott zsírt, a tejfölt, végül a felfutott élesztőt, és alaposan összedolgozzuk. Ha kell, pici langyos vízzel puhíthatjuk.

Mialatt pihen a tészta (kb. 30 perc), a szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és serpenyőben félig lepirítjuk. Épp csak engedje ki a nagyja zsírját, majd leszűrjük, és félretesszük (a zsírja nem kell).

A kolbászt lebőrözzük, felkarikázzuk, a hagymát pedig apró kockákra vágjuk. A tejfölt kikeverjük a fokhagymával és egy pici sóval.

Lisztezett deszkán 1 ujjnyi vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és sütőpapírral bélelt lemezre helyezzük.

Megkenjük a kikevert tejföllel, megszórjuk a lila,- vagy sonkahagymával, rátesszük a kolbászkarikákat, ezután a reszelt sajtot is elosztjuk rajta, végül a tetejére elrendezzük a félig sült szalonna darabkákat.

Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 15-18 perc alatt megsütjük.

Nehéz megállni, hogy forrón ne essen neki az ember, de tanácsos várni egy kicsit, amíg meghűl. Amilyen egyszerű, olyan finom és kiadós!