Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőtökös gnocchi sajtmártással és zsályával recept

Sütőtökös gnocchi sajtmártással és zsályával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Gnocchi-hoz:

    • 15 dkg sütőtök (megsütve)
    • 10 dkg krumpli
    • 15 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • csipet szerecsendió
    • 1 marék frissen szedett zsálya
    • kb. 5 dkg vaj

    Sajtmártás:

    • 10 dkg sajt
    • 3 dkg vaj
    • 1 tk liszt
    • 1,5-2 dl tej
    • őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    Gnocchi:

    A vajat hevítsük fel, majd tegyük bele a frissen szedett zsályaleveleket, és pár pillanat alatt süssük ropogósra. Ezután szedjük ki a vajból, és tegyük félre.

    A sütőtököt először süssük meg, majd villával alaposan törjük össze, és hűtsük ki.

    A krumplit főzzük meg enyhén sós vízben, majd szűrjük le, nyomjuk át krumplinyomón, (v. villával törjük alaposan össze) majd hűtsük ki.

    Ezután keverjük össze a kihűlt sütőtököt a szintén kihűlt krumplival, egy csipet sóval, és szerecsendióval. Ezután adjuk hozzá a liszt felét, és a tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal kezdjük el összegyúrni. A többi lisztet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy könnyebb tésztát kapjunk. (Kicsit lágyabb legyen a tészta, de már ne ragadjon.)

    Alaposan lisztezett felületen nyújtsuk vastagabbra, majd vágjuk fel kb. 2 cm-es csíkokra. Ezután a tésztacsíkokat daraboljuk fel, majd egy villa hátulján görgessük végig. (Kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk fel.)

    Forrásban lévő vízbe tegyünk egy mokkáskanál sót, majd tegyük bele a gnocchi-t, és addig főzzük, amíg feljön a víz tetejére. Ezután szűrjük le, majd tegyük bele a zsálya sütésénél visszamaradt vajba, és forgassuk össze.

    Sajtmártás:

    A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és pár pillanat alatt, állandó keverés mellett, készítsünk világos színű rántást. (nem szabad megpirítani a lisztet!!!)
    Ezután vegyük le a tűzről, majd öntsük hozzá a fele mennyiségű tejet, sózzuk, borsozzuk, és egy kézi habverővel keverjük simára. Ezután tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett kezdjük el besűríteni. Amikor már kezd sűrűsödni, keverjük hozzá a reszelt sajtot, majd apránként adagoljuk hozzá a maradék tejet is. (Annyi tejet adjunk hozzá, hogy egy szószos állagot kapjunk.)

    Tálaláskor szedjük a gnocchi-t tányérra, majd csorgassuk meg a sajtmártással, és szórjuk meg a ropogósra sült zsályalevelekkel, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá