Sült tejfölös tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 cs vaníliás cukor
- 6 dl tej
- 500 g széles metélt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek vaj vagy margarin
- 3-4 ek kristálycukor (aki édesen szereti, még egyet tehet bele)
- 1 citrom reszelt héja
- 4 dl tejföl
- 1 ek zsemlemorzsa
- só
Elkészítése:
Gyors főétel a mindennapokra, na meg azért is, mert finom!
A tejben elkeverjük a vaníliás cukrot és egy nagyobb csipetnyi sóval felforraljuk. Beletesszük a tésztát és vigyázva, hogy le ne égjen, addig főzzük, míg a tejet be nem issza.
A margarint a cukorral és a tojás sárgájával kikeverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a tejfölt, majd a keményre vert tojáshabot is beleforgatjuk óvatosan. Kevés krémet félreteszünk, a többit a tésztára öntjük és szintén óvatosan átforgatjuk.
Egy 26 cm-es tortaformát kikenünk margarinnal és megszórjuk a zsemlemorzsával. Beleöntjük és elterítjük a tésztát és a tetejére simítjuk a félretett krémet. Előmelegített sütőben, 175-180 fokon aranybarnára sütjük.
Némi pihentetés után, porcukorral meghintve, illetve különböző öntetekkel, lekvárokkal tálaljuk
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »