Stíriai metélt recept

Hozzávalók:
- 200 g főzőtejszín
- 25 dkg széles metélt
- 0,5 kg túró
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tejföl
- 1 marék mazsola megmosva, lecsöpögtetve
- 15 dkg vaníliás kristálycukor
- 12 dkg vaj
Elkészítése:
A tésztát lobogó vízben feltesszük főni, amíg fő elkészítjük az öntetet. A túróhoz hozzáadjuk a cukrot, a főzőtejszínt, a tejfölt, a tojások sárgáját és a mazsolát is.
Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojások fehérjéből vert habot. Óvatosan összekeverjük, majd hozzákeverjük a leszűrt, lecsepegtetett tésztát. Vajjal kikent sütőtálba halmozzuk.
A tetejére vajat szeletelünk és előmelegített sütőben, készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »