Stíriai metélt recept
Hozzávalók:
- 200 g főzőtejszín
- 25 dkg széles metélt
- 0,5 kg túró
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek tejföl
- 1 marék mazsola megmosva, lecsöpögtetve
- 15 dkg vaníliás kristálycukor
- 12 dkg vaj
Elkészítése:
A tésztát lobogó vízben feltesszük főni, amíg fő elkészítjük az öntetet. A túróhoz hozzáadjuk a cukrot, a főzőtejszínt, a tejfölt, a tojások sárgáját és a mazsolát is.
Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojások fehérjéből vert habot. Óvatosan összekeverjük, majd hozzákeverjük a leszűrt, lecsepegtetett tésztát. Vajjal kikent sütőtálba halmozzuk.
A tetejére vajat szeletelünk és előmelegített sütőben, készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »


