Stíriai metélt recept

Hozzávalók:
- 200 g főzőtejszín
- 25 dkg széles metélt
- 0,5 kg túró
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tejföl
- 1 marék mazsola megmosva, lecsöpögtetve
- 15 dkg vaníliás kristálycukor
- 12 dkg vaj
Elkészítése:
A tésztát lobogó vízben feltesszük főni, amíg fő elkészítjük az öntetet. A túróhoz hozzáadjuk a cukrot, a főzőtejszínt, a tejfölt, a tojások sárgáját és a mazsolát is.
Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojások fehérjéből vert habot. Óvatosan összekeverjük, majd hozzákeverjük a leszűrt, lecsepegtetett tésztát. Vajjal kikent sütőtálba halmozzuk.
A tetejére vajat szeletelünk és előmelegített sütőben, készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »