Stíriai metélt recept

Hozzávalók:
- 200 g főzőtejszín
- 25 dkg széles metélt
- 0,5 kg túró
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tejföl
- 1 marék mazsola megmosva, lecsöpögtetve
- 15 dkg vaníliás kristálycukor
- 12 dkg vaj
Elkészítése:
A tésztát lobogó vízben feltesszük főni, amíg fő elkészítjük az öntetet. A túróhoz hozzáadjuk a cukrot, a főzőtejszínt, a tejfölt, a tojások sárgáját és a mazsolát is.
Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojások fehérjéből vert habot. Óvatosan összekeverjük, majd hozzákeverjük a leszűrt, lecsepegtetett tésztát. Vajjal kikent sütőtálba halmozzuk.
A tetejére vajat szeletelünk és előmelegített sütőben, készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »