Stíriai metélt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg tehéntúró
- 3 pohár tejföl
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 60 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg mazsola (elhagyható)
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
Egy fazékban felteszünk forrni 3 liter vizet.
A túrót áttörjük, 1 pohár tejfölt elkeverünk 2 tojással, 5 dkg porcukorral és egy csipet sóval.
A lisztet elmorzsoljuk 10 dkg margarinnal, majd összegyúrjuk a túróval és a tojásos cukros tejföllel.
Cipót formálunk belőle, 3 felé vágjuk és lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra nyújtjuk és 3 cm széles csíkokra, majd 1 cm széles metéltre vágjuk.
A tésztát a forrásban lévővő vízbe dobjuk, majd ahogy felemelkedik a víz felszínére kiszedjük és olvasztott margarinba forgatjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, majd 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk.
A tojásssárgákat habosra keverjük a maradék 10 dkg porcukorral, 2 pohár tejföllel és a reszelt citromhéjjal. A tésztára öntjük, majd lazán összekeverjük a mazsolával és a tojáshabbal.
A tepsit kikenjük margarinnal, meghintjük zsemlemorzsával és beleöntjük a tésztás masszát. 180 fokos (gázsütő 2. fokozat) előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megszórjuk porcukorral és házi lekvárral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »