Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Stíriai metélt recept

Stíriai metélt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg tehéntúró
    • 3 pohár tejföl
    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 60 dkg finomliszt
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5 dkg mazsola (elhagyható)
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    Egy fazékban felteszünk forrni 3 liter vizet.

    A túrót áttörjük, 1 pohár tejfölt elkeverünk 2 tojással, 5 dkg porcukorral és egy csipet sóval.

    Stíriai metélt 003

    A lisztet elmorzsoljuk 10 dkg margarinnal, majd összegyúrjuk a túróval és a tojásos cukros tejföllel.

    Cipót formálunk belőle, 3 felé vágjuk és lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra nyújtjuk és 3 cm széles csíkokra, majd 1 cm széles metéltre vágjuk.

    A tésztát a forrásban lévővő vízbe dobjuk, majd ahogy felemelkedik a víz felszínére kiszedjük és olvasztott margarinba forgatjuk.

    Stíriai metélt 009

    A tojásokat szétválasztjuk, majd 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk.

    A tojásssárgákat habosra keverjük a maradék 10 dkg porcukorral, 2 pohár tejföllel és a reszelt citromhéjjal. A tésztára öntjük, majd lazán összekeverjük a mazsolával és a tojáshabbal.

    A tepsit kikenjük margarinnal, meghintjük zsemlemorzsával és beleöntjük a tésztás masszát. 180 fokos (gázsütő 2. fokozat) előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Stíriai metélt 013

    Megszórjuk porcukorral és házi lekvárral tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá