Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Stíriai metélt recept

Stíriai metélt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 34 dkg túró
    • 16 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál tejföl
    • csipet só
    • 1 púpozott evőkanál cukor

    Továbbá:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 2,5 dl tejföl
    • 2 ek búzadara
    • 16 dkg túró
    • citromlé (ízlés szerint)
    • 20*30 cm-es tepsi

    A tepsi kenéséhez:

    • margarin

    Szóráshoz:

    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk. Kissé ragacsos tésztát fogunk kapni, de így a jó. Utána 1 cm hosszú csíkokra, majd keresztben is 1 cm kockákra vágjuk. Forró, lobogó, sós vízben kifőzzük a tésztát. Amikor a túrós tésztánk feljön a víz felszínére, kb 6-7 percig főzzük még. Szűrőkanállal kiszedjük, majd víz alatt leöblítjük, jól lecsepegtetjük és kihűtjük.

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a túrót, a tejfölt, a búzadarát, citromlével ízesítjük. Végül a tojásfehérje kemény habját lazán hozzákeverjük.

    A túrós tésztával összevegyítjük és az előkészített, margarinnal kent, morzsával megszórt tepsibe tesszük.
    200 fokon megsütjük. Almapürével fogyasztottuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá