Hozzávalók:
Tésztához:
Továbbá:
A tepsi kenéséhez:
Szóráshoz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk. Kissé ragacsos tésztát fogunk kapni, de így a jó. Utána 1 cm hosszú csíkokra, majd keresztben is 1 cm kockákra vágjuk. Forró, lobogó, sós vízben kifőzzük a tésztát. Amikor a túrós tésztánk feljön a víz felszínére, kb 6-7 percig főzzük még. Szűrőkanállal kiszedjük, majd víz alatt leöblítjük, jól lecsepegtetjük és kihűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a túrót, a tejfölt, a búzadarát, citromlével ízesítjük. Végül a tojásfehérje kemény habját lazán hozzákeverjük.
A túrós tésztával összevegyítjük és az előkészített, margarinnal kent, morzsával megszórt tepsibe tesszük.
200 fokon megsütjük. Almapürével fogyasztottuk.