Spenótos-tojásos leveles kosár recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
12 darabhoz:
- 2 cs leveles tészta
- 5-6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg spenót
- 1-2 paradicsom
- 1 nagy vöröshagyma
- 10 dkg juhtúró
- 1 dl főzőtejszín vagy tej
- só
- őrölt bors
- 1 mk balzsamecet
- kakukkfű
- 2-3 ek mogyoróolaj vagy étolaj
Elkészítése:
A vöröshagymát vágjuk fel apróra. Az olaj felét hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, sózzuk, adjuk hozzá a balzsamecetet és kezdjük el üvegesre párolni. Addig pároljuk, még a hagyma puhára karamellizálódik. Ezután hűtsük ki egészen.
A spenótot alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. A maradék olajat melegítsük fel, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett spenótot, sózzuk, és kevergetve pároljuk meg. Ezután hűtsük ki egészen.
Végül a kihűlt spenótot és a hagymát keverjük össze.
A juhtúrót keverjük simára a főzőtejszínnel vagy tejjel, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg kakukkfűvel.
Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel 12 egyforma tésztalappá, majd béleljük ki vele a muffin formát (a szilikonos formát nem kell kizsírozni, de a sima muffin formát zsírozzuk, és lisztezzük ki mielőtt kibélelnénk a tésztával).
Ezután a spenótos-hagymás keveréket kanalazzuk bele a formákban lévő tésztákba, majd tegyük rá a feldarabolt paradicsomot, végül pedig öntsük fel a tojásos-juhtúrós-fűszeres keverékkel.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. A sütőből kivéve a megsült kosárkákat szedjük rácsra, és hűtsük langyosra.
A langyosra hűlt kosárkákat kínálhatjuk reggelire egy pohár finom gyümölcstea kíséretében.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


