Spenótos-tojásos leveles kosár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
12 darabhoz:
- 2 cs leveles tészta
- 5-6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg spenót
- 1-2 paradicsom
- 1 nagy vöröshagyma
- 10 dkg juhtúró
- 1 dl főzőtejszín vagy tej
- só
- őrölt bors
- 1 mk balzsamecet
- kakukkfű
- 2-3 ek mogyoróolaj vagy étolaj
Elkészítése:
A vöröshagymát vágjuk fel apróra. Az olaj felét hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, sózzuk, adjuk hozzá a balzsamecetet és kezdjük el üvegesre párolni. Addig pároljuk, még a hagyma puhára karamellizálódik. Ezután hűtsük ki egészen.
A spenótot alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. A maradék olajat melegítsük fel, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett spenótot, sózzuk, és kevergetve pároljuk meg. Ezután hűtsük ki egészen.
Végül a kihűlt spenótot és a hagymát keverjük össze.
A juhtúrót keverjük simára a főzőtejszínnel vagy tejjel, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg kakukkfűvel.
Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel 12 egyforma tésztalappá, majd béleljük ki vele a muffin formát (a szilikonos formát nem kell kizsírozni, de a sima muffin formát zsírozzuk, és lisztezzük ki mielőtt kibélelnénk a tésztával).
Ezután a spenótos-hagymás keveréket kanalazzuk bele a formákban lévő tésztákba, majd tegyük rá a feldarabolt paradicsomot, végül pedig öntsük fel a tojásos-juhtúrós-fűszeres keverékkel.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. A sütőből kivéve a megsült kosárkákat szedjük rácsra, és hűtsük langyosra.
A langyosra hűlt kosárkákat kínálhatjuk reggelire egy pohár finom gyümölcstea kíséretében.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »