Spenótos tészta recept
Hozzávalók:
- 50 dkg baby spenót
- 30 dkg spagetti tészta
- 5-8 koktél paradicsom
- 10 dkg parmezán forgács
- személyenként 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Besamelmártáshoz:
- 6 gerezd fokhagyma
- 30-50 g sózatlan vaj
- 25 g liszt
- 300 ml hideg tej (vagy felesben tejszínnel)
Elkészítése:
A vajban rengeteg fokhagymát megdinsztelünk, majd a tej mennyiségét megfelezzük és tejszínnel pótoljuk. A fokhagymát megszórjuk a liszttel, kissé lepirítjuk, majd felöntjük a tejszínes-tejes keverékkel. Sűrűre főzzük a besamelmártást, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Amikor kész a mártás, a még meleg mártásba a friss spenótleveleket beleforgatjuk.
A mártást kifőtt spagetti (vagy bármilyen más tésztával) jól elkeverjük.
A paradicsomokat félbevágjuk, fűszersóval megszórjuk és egy serpenyőben meggrillezzük.
Egy tűzálló edénybe tesszük a tésztát, ráhalmozzuk a paradicsomokat és a közepére egy tojást ütünk. A sütőbe téve addig sütjük, amíg a tojás megsül. (Én úgy szeretem, ha lágy marad a tojás közepe.)
Tálaláskor kevés parmezán sajttal megszórjuk a tésztát.