Spenótos tészta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg baby spenót
- 30 dkg spagetti tészta
- 5-8 koktél paradicsom
- 10 dkg parmezán forgács
- személyenként 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Besamelmártáshoz:
- 6 gerezd fokhagyma
- 30-50 g sózatlan vaj
- 25 g liszt
- 300 ml hideg tej (vagy felesben tejszínnel)
Elkészítése:
A vajban rengeteg fokhagymát megdinsztelünk, majd a tej mennyiségét megfelezzük és tejszínnel pótoljuk. A fokhagymát megszórjuk a liszttel, kissé lepirítjuk, majd felöntjük a tejszínes-tejes keverékkel. Sűrűre főzzük a besamelmártást, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Amikor kész a mártás, a még meleg mártásba a friss spenótleveleket beleforgatjuk.
A mártást kifőtt spagetti (vagy bármilyen más tésztával) jól elkeverjük.
A paradicsomokat félbevágjuk, fűszersóval megszórjuk és egy serpenyőben meggrillezzük.
Egy tűzálló edénybe tesszük a tésztát, ráhalmozzuk a paradicsomokat és a közepére egy tojást ütünk. A sütőbe téve addig sütjük, amíg a tojás megsül. (Én úgy szeretem, ha lágy marad a tojás közepe.)
Tálaláskor kevés parmezán sajttal megszórjuk a tésztát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »