Spenótos nokedli paradicsomos szósszal recept

Hozzávalók:
- 30-40 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 45 dkg mirelit spenót
- 1 közepes paradicsomkonzerv (krémes püré)
- 1 kis pohár tejföl
- só
- oregánó
- sajt
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
Kb. 30-40 dkg lisztből és 2 tojásból nokedli tésztát készítünk, természetesen annyi vízzel amennyit felvesz.
A kiolvasztott spenótot hozzákeverjük és így főzzük ki a nokedlit. Leszűrjük, lecsepegtetjük és kevés zsiradékban megforgatjuk, hogy átmelegedjen.
Tányérra szedjük és meglocsoljuk a paradicsomos öntettel, majd reszelt sajttal megszórjuk.
A paradicsomos öntethez a konzerv paradicsomot egy kis pohár tejföl kb. felével elkeverjük, sóval és oregánóval ízesítjük. Ha édesebbre szeretnénk ízlés szerinti cukrot teszünk bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »