Spenótos nokedli paradicsomos szósszal recept

Hozzávalók:
- 30-40 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 45 dkg mirelit spenót
- 1 közepes paradicsomkonzerv (krémes püré)
- 1 kis pohár tejföl
- só
- oregánó
- sajt
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
Kb. 30-40 dkg lisztből és 2 tojásból nokedli tésztát készítünk, természetesen annyi vízzel amennyit felvesz.
A kiolvasztott spenótot hozzákeverjük és így főzzük ki a nokedlit. Leszűrjük, lecsepegtetjük és kevés zsiradékban megforgatjuk, hogy átmelegedjen.
Tányérra szedjük és meglocsoljuk a paradicsomos öntettel, majd reszelt sajttal megszórjuk.
A paradicsomos öntethez a konzerv paradicsomot egy kis pohár tejföl kb. felével elkeverjük, sóval és oregánóval ízesítjük. Ha édesebbre szeretnénk ízlés szerinti cukrot teszünk bele.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »