Spenótos nokedli paradicsomos szósszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 45 dkg mirelit spenót
  • 1 közepes paradicsomkonzerv (krémes püré)
  • 1 kis pohár tejföl
  • oregánó
  • sajt
  • cukor ízlés szerint

Elkészítése:

Kb. 30-40 dkg lisztből és 2 tojásból nokedli tésztát készítünk, természetesen annyi vízzel amennyit felvesz.

A kiolvasztott spenótot hozzákeverjük és így főzzük ki a nokedlit. Leszűrjük, lecsepegtetjük és kevés zsiradékban megforgatjuk, hogy átmelegedjen.

Tányérra szedjük és meglocsoljuk a paradicsomos öntettel, majd reszelt sajttal megszórjuk.

A paradicsomos öntethez a konzerv paradicsomot egy kis pohár tejföl kb. felével elkeverjük, sóval és oregánóval ízesítjük. Ha édesebbre szeretnénk ízlés szerinti cukrot teszünk bele.