Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos lasagne recept

Spenótos lasagne
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 450 g fagyasztott spenót
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 tasak sajtszósz alap
    • 1 konzerv kockázott fokhagymás paradicsom paradicsomszószban
    • 4 gerezd fokhagyma
    • fél csomag lasagne tészta
    • 2,5 dl tej
    • 20 g margarin
    • bors
    • oregánó
    • bazsalikom
    • reszelt sajt a tetejére
    • 1 tejben áztatott zsemle

    Elkészítése:

    Először felolvasztjuk a spenótot, majd összekeverjük egy tojássárgájával, a tejben áztatott zsemlével és a 4 gerezd zúzott fokhagymával.

    A margarint és a sajtszósz alapot összekeverjük, a tejet hozzáöntjük, és addig keverjük, amíg sűrű nem lesz. Félretesszük a szószt, és hagyjuk, hogy kicsit magától is sűrűsödjön.

    Addig a paradicsomszószt egy tálba beleöntjük, ízlés szerint szórunk bele oregánót, bazsalikomot, sót és borsot, majd összeturmixoljuk.

    Egy nagyobb jénai tál (vagy magas peremű tepsi) alját kibéleljük a száraz lasagne tésztával. Nem kell aggódni, nagyon szépen megpuhul a sütőben, és az sem baj, ha a tészta eltörik. Ráöntjük a paradicsomszósz felét, arra megint teszünk egy réteg tésztát, majd rá a sajtszósz 1/4-ét és a spenót 2/3-át. Erre egy újabb réteg tészta, a maradék paradicsomszósz, majd megint tészta, és végül a maradék sajtszósz és spenót.

    200 fokos, előmelegített sütőbe 15 percre betesszük, majd megszórjuk a reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe. Ha már szép barna a sajt, és a tészta is megpuhult (villával ellenőrizhetjük) ki lehet venni, picit hűlni hagyni és már fogyaszthatjuk is!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá