Spaghetti bolognese recept
Hozzávalók:
- 400 g spaghetti
- 500 g darált hús
- 2 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 1 tk őrölt feketebors
- 1 ek oregánó
- 300 ml paradicsomszósz
- 100 g ketchup
- 1 ek cukor
- olívaolaj
- fehér bor
- reszelt sajt
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a préselt fokhagymát, és felöntjük kevés fehér borral.
Hozzáadjuk a húst, a fűszereket, és átpirítjuk. Felöntjük a szósszal és a ketchuppal, szükség szerint tehetünk hozzá egy evőkanál cukrot is. 15 percet lassú tűzön főzzük.
A kifőtt spagettit egy tányérra halmozzuk, majd rakunk rá a bolognai szószból, végül reszelt sajttal megszórjuk. Melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


