Spaghetti bolognese recept

Hozzávalók:
- 400 g spaghetti
- 500 g darált hús
- 2 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 1 tk őrölt feketebors
- 1 ek oregánó
- 300 ml paradicsomszósz
- 100 g ketchup
- 1 ek cukor
- olívaolaj
- fehér bor
- reszelt sajt
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a préselt fokhagymát, és felöntjük kevés fehér borral.
Hozzáadjuk a húst, a fűszereket, és átpirítjuk. Felöntjük a szósszal és a ketchuppal, szükség szerint tehetünk hozzá egy evőkanál cukrot is. 15 percet lassú tűzön főzzük.
A kifőtt spagettit egy tányérra halmozzuk, majd rakunk rá a bolognai szószból, végül reszelt sajttal megszórjuk. Melegen tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »