Spaghetti bolognese recept

Hozzávalók:
- 400 g spaghetti
- 500 g darált hús
- 2 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 1 tk őrölt feketebors
- 1 ek oregánó
- 300 ml paradicsomszósz
- 100 g ketchup
- 1 ek cukor
- olívaolaj
- fehér bor
- reszelt sajt
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a préselt fokhagymát, és felöntjük kevés fehér borral.
Hozzáadjuk a húst, a fűszereket, és átpirítjuk. Felöntjük a szósszal és a ketchuppal, szükség szerint tehetünk hozzá egy evőkanál cukrot is. 15 percet lassú tűzön főzzük.
A kifőtt spagettit egy tányérra halmozzuk, majd rakunk rá a bolognai szószból, végül reszelt sajttal megszórjuk. Melegen tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »