Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spagettivel tűzdelt virsli paradicsomos raguval recept

Spagettivel tűzdelt virsli paradicsomos raguval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg virsli
    • 1 csomag spagetti
    • 5 db sárgarépa
    • 5 db paradicsom
    • 1 db hagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 1 marék bazsalikom levél
    • 1 marék petrezselyemzöld
    • 5 db kápia paprika
    • 1 csipet só
    • 1 csipet őrölt bors

    Elkészítése:

    A virslit 2 cm-es darabokra vágtam, a spagettit félbetörtem és beledugdostam a virslibe. Könnyebben boldogulunk, ha a virslit leteszem a vágott felével és csak felülről dugom bele a virslit. Később át lehet fűzni. Forrásban lévő vízben főztem, addig míg a tészta meg nem főtt. Voltak kétségeim első alkalommal, de a tészta a virsliben kitűnően megfőtt, mindkettő egyszerre.

    Közben elkészítettem a ragut. Batonra vágott sárgarépából, hagymából, bébi fokhagymából (helyettesíthető apróra vágott fokhagymával), meghámozott paradicsomból, felszelt paprikából.

    A répával kezdtem, forró napraforgó olajon. Megsóztam kicsit. Bele a hagymát, fokhagymát és a hámozott paradicsomot, később a paprikát, kevés friss bazsalikomot, petrezselyem zöldet. A tegnap készült ajvárból is került rá 2 evőkanálnyi (elhagyható). Pici friss borsot tekertem rá, és megkóstoltam. Úgy döntöttem: Isteni!

    A virsli ily módon való preparálása macerás, de megérte, mert rendkívül látványos. Mivel a virsli bizonyos töménységet biztosít az ételnek, elég hozzá laza ragu is!

    Gyerek vendégekkel együtt tűzdeltük a virslit, így külön élmény volt, a jól végzett munka eredményének elfogyasztása.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá