Spagetti (makaróni) bolognai mártással recept
Hozzávalók: 40 dkg spagetti
- 1 dl olaj
- 1 kis fej reszelt vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 kis darabka zeller
- 1 zellerlevél
- 10 dkg darált marha vagy sertéshús
- 5 púpos evőkanál paradicsompüré
- só
- őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 1 ágacska friss rozmaring
Elkészítés:
Az olajban megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, amikor sárgulni kezd, belereszeljük a sárgarépát és a kis darabka zellert. Ezzel erős lángon tovább pirítjuk, majd beletesszük a húst, és ismét tovább sütjük. Ha már szép színt kapott, a paradicsompürével felengedjük, a fűszereket beletesszük, vízzel felhígítjuk, és lefedve, nagyon lassú tűzön, legalább két óráig forraljuk. Közben csak arra vigyázzunk, nehogy túlságosan besűrűsödjön, ne égjen oda. Egy kevés vizet önthetünk utána. Ez idő alatt a belevalók ízes, sűrű mártássá főnek össze. A makarónit vagy spagettit sós vízben, a szokásos módon megfőzzük, leszűrjük, és mélytányérokban tálaljuk. Minden tányér tészta tetejére 2-3 kanál mártást öntünk, és reszelt sajttal bőven meghintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

