Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Milánói makaróni recept

Milánói makaróni
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg makaróni
    • 20 dkg sonka
    • 30 dkg gomba
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 kis doboz paradicsom püré
    • 2 dl ketchup
    • őrölt fekete bors
    • oregánó
    • bazsalikom
    • cukor
    • 20 dkg reszelt trappista sajt

    Elkészítése:
    A hagymát apróra a sonkát és a szalonnát vékony csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. A kipirított szalonnán megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a sonkát és 8-10 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, oregánót és bazsalikomot adunk hozzá. Rátesszük a gombát és addig pároljuk, míg kezdi elfőni a levét. Belerakjuk a paradicsompürét és a ketchupot. 5-6 percet forraljuk, majd levesszük a tűzről. Cukorral ízesítjük. Tálalásnál a ragut a kifőtt tésztára szedjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá