Milánói makaróni recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1/2 kg makaróni
- 20 dkg sonka
- 30 dkg gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz paradicsom püré
- 2 dl ketchup
- só
- őrölt fekete bors
- oregánó
- bazsalikom
- cukor
- 20 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítése:
A hagymát apróra a sonkát és a szalonnát vékony csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. A kipirított szalonnán megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a sonkát és 8-10 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, oregánót és bazsalikomot adunk hozzá. Rátesszük a gombát és addig pároljuk, míg kezdi elfőni a levét. Belerakjuk a paradicsompürét és a ketchupot. 5-6 percet forraljuk, majd levesszük a tűzről. Cukorral ízesítjük. Tálalásnál a ragut a kifőtt tésztára szedjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

