Milánói makaróni

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1/2 kg makaróni
  • 20 dkg sonka
  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz paradicsom püré
  • 2 dl ketchup
  • őrölt fekete bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • cukor
  • 20 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítése:
A hagymát apróra a sonkát és a szalonnát vékony csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. A kipirított szalonnán megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a sonkát és 8-10 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, oregánót és bazsalikomot adunk hozzá. Rátesszük a gombát és addig pároljuk, míg kezdi elfőni a levét. Belerakjuk a paradicsompürét és a ketchupot. 5-6 percet forraljuk, majd levesszük a tűzről. Cukorral ízesítjük. Tálalásnál a ragut a kifőtt tésztára szedjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!