Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spagetti carbonara recept

Spagetti carbonara
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg füstölt tarja vagy comb
    • 2-3 szeletelt bacon
    • fél fej hagyma
    • 500 ml főzőtejszín
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt sajt
    • reszelt parmezán
    • fehér bors
    • bazsalikom,
    • 1 csomag spagetti tészta
    • némi olaj

    Elkészítése:

    A vizet felteszem főni némi só és olíva olaj társaságában. Amíg felforr előkészítem a mártást. Hagymát, bacont, füstölt tarját kockázom. Serpenyőben kevés olíva olajon megpirítom a bacont és a hagymát, ezután adom hozzá a füstölt húst. A főzőtejszínben elkeverem a reszelt sajtot, a parmezánt és a tojást. Ezt az egyveleget sózom és meghintem fehér borssal. Miután elkeverem beleöntöm a serpenyőbe. Adok még hozzá némi friss bazsalikomot is. Néhány percig forralom – majd letakarva félreteszem.

    A tésztát miután kifőztem leszűröm – én hideg vízzel is átöblítem, és rögtön tányérra szedem. A tészta tetejére teszek a mártásból végül reszelt parmezánnal és más sajttal együtt megszórom. Díszítésként még bazsalikom levelet is adok mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá