Sonkás tortillatekercsek házi bazsalikompesztóval recept

Hozzávalók:
A tortilla lapokhoz (serpenyő/palacsintasütő mérettől függően 4-6 darabhoz):
- 18 dkg darált zabpehely
- 8 dkg sima liszt
- 175 ml meleg víz
- 4 gramm sütőpor
- 11 ml kókuszolaj vagy extra szűz olívaolaj
A bazsalikompesztóhoz:
- 1 nagy csokor friss bazsalikomlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 púpozott evőkanál szeletelt mandula
- 2 dl extra szűz olívaolaj
- 1 nagy csipet só
Zöldségek:
- 1 db paradicsom
- két marék szeletelt jégsaláta
- fél színes paprika (pl kápia, kalifornai)
Egyéb:
- 5 dkg feta sajt
- 6 szelet sonka
Elkészítése:
A tortilla lapok elkészítése rém egyszerű, csupán annyi a dolgod, hogy darált zabphelyhet, a lisztet, a sót és a sütőport összekevered, hozzáadod a zsiradékot, majd pedig apránként a meleg vizet és egynemű, sima felületű tésztagombóccá gyúrod. A serpenyőd méretétől függően 4-6 egyforma darabra vágod (az én serpenyőm átmérője 28 cm, így 4 lap jött ki ebből a mennyiségből). Ez után mindegyik tésztadarabot lisztezett deszkán vagy szilikon lapon kb 1 mm vékony, nagyjából kör alakú lapokra nyújtod. A serpenyőt közben zsiradék nélkül felforrósítod és a tésztalapok mindkét oldalát maximum fél percig sütöd. A lényeg, hogy ne kezdjen el pirulni, mert akkor kiszáradnak a lapok és a hajtogatásnál el fognak törni.
A pesztó hozzávalóit botmixerrel összepürésítjük.
A tortillatekercs összeállítása: a kiterített tortillalapok közepére halmozunk egy-egy kisebb marék szeletelt jégsalátát (lehet zacskós vagy friss fejes), ráteszünk paradicsomszeleteket, színes paprikacsíkokat ízlés szerint, majd rápakolunk 3-3 szelet sonkát és 2-2 csík feta sajtot. Bőven meglocsoljuk a pesztóval, majd feltekerjük.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »