Hozzávalók:
A tortilla lapokhoz (serpenyő/palacsintasütő mérettől függően 4-6 darabhoz):
A bazsalikompesztóhoz:
Zöldségek:
Egyéb:
Elkészítése:
A tortilla lapok elkészítése rém egyszerű, csupán annyi a dolgod, hogy darált zabphelyhet, a lisztet, a sót és a sütőport összekevered, hozzáadod a zsiradékot, majd pedig apránként a meleg vizet és egynemű, sima felületű tésztagombóccá gyúrod. A serpenyőd méretétől függően 4-6 egyforma darabra vágod (az én serpenyőm átmérője 28 cm, így 4 lap jött ki ebből a mennyiségből). Ez után mindegyik tésztadarabot lisztezett deszkán vagy szilikon lapon kb 1 mm vékony, nagyjából kör alakú lapokra nyújtod. A serpenyőt közben zsiradék nélkül felforrósítod és a tésztalapok mindkét oldalát maximum fél percig sütöd. A lényeg, hogy ne kezdjen el pirulni, mert akkor kiszáradnak a lapok és a hajtogatásnál el fognak törni.
A pesztó hozzávalóit botmixerrel összepürésítjük.
A tortillatekercs összeállítása: a kiterített tortillalapok közepére halmozunk egy-egy kisebb marék szeletelt jégsalátát (lehet zacskós vagy friss fejes), ráteszünk paradicsomszeleteket, színes paprikacsíkokat ízlés szerint, majd rápakolunk 3-3 szelet sonkát és 2-2 csík feta sajtot. Bőven meglocsoljuk a pesztóval, majd feltekerjük.
Jó étvágyat kívánok!