Sonkás lepény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 8 dkg margarin
- 2 tk sertészsír
- 20 g friss élesztő
- 1 ek tejföl
- pici só
- 1 tk sütőpor
- langyos víz a dagasztáshoz
- 25 dkg sonka
- 1 doboz tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg sajt
- só
- bors
Elkészítése:
A tésztához az anyagokból szép simára gyúrt gombócot dagasztunk, és kb. 3/4 órát meleg helyen kelesztjük.
Ezalatt a sonkát apró kockára vágjuk, összekeverjük a tejföllel, a reszelt sajttal, a tojással, a borssal, és kóstolás után sózhatjuk, ha igényli. (Vigyázat, a sonka már eleve sós!)
A megkelt tésztát kinyújtjuk, és végigterítjük a sütőpapírral bélelt tepsin, rákenjük a sonkás feltétet, és 190 fokon kb. 20-22 perc alatt megsütjük!
Tipp:
A sonkás feltétet ízlés szerint variálhatjuk, “ki mit szeret” alapon, pl.: kolbász, virsli, bacon…
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

