Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás lepény recept

Sonkás lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 8 dkg margarin
    • 2 tk sertészsír
    • 20 g friss élesztő
    • 1 ek tejföl
    • pici só
    • 1 tk sütőpor
    • langyos víz a dagasztáshoz
    • 25 dkg sonka
    • 1 doboz tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg sajt
    • bors

    Elkészítése:

    A tésztához az anyagokból szép simára gyúrt gombócot dagasztunk, és kb. 3/4 órát meleg helyen kelesztjük.

    Ezalatt a sonkát apró kockára vágjuk, összekeverjük a tejföllel, a reszelt sajttal, a tojással, a borssal, és kóstolás után sózhatjuk, ha igényli. (Vigyázat, a sonka már eleve sós!)

    A megkelt tésztát kinyújtjuk, és végigterítjük a sütőpapírral bélelt tepsin, rákenjük a sonkás feltétet, és 190 fokon kb. 20-22 perc alatt megsütjük!

    Tipp:

    A sonkás feltétet ízlés szerint variálhatjuk, “ki mit szeret” alapon, pl.: kolbász, virsli, bacon…

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá