Sonkás lepény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 8 dkg margarin
- 2 tk sertészsír
- 20 g friss élesztő
- 1 ek tejföl
- pici só
- 1 tk sütőpor
- langyos víz a dagasztáshoz
- 25 dkg sonka
- 1 doboz tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg sajt
- só
- bors
Elkészítése:
A tésztához az anyagokból szép simára gyúrt gombócot dagasztunk, és kb. 3/4 órát meleg helyen kelesztjük.
Ezalatt a sonkát apró kockára vágjuk, összekeverjük a tejföllel, a reszelt sajttal, a tojással, a borssal, és kóstolás után sózhatjuk, ha igényli. (Vigyázat, a sonka már eleve sós!)
A megkelt tésztát kinyújtjuk, és végigterítjük a sütőpapírral bélelt tepsin, rákenjük a sonkás feltétet, és 190 fokon kb. 20-22 perc alatt megsütjük!
Tipp:
A sonkás feltétet ízlés szerint variálhatjuk, “ki mit szeret” alapon, pl.: kolbász, virsli, bacon…
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »