Sonkás lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sonkás lepény

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg margarin
  • 2 tk sertészsír
  • 20 g friss élesztő
  • 1 ek tejföl
  • pici só
  • 1 tk sütőpor
  • langyos víz a dagasztáshoz
  • 25 dkg sonka
  • 1 doboz tejföl
  • 1 tojás
  • 10 dkg sajt
  • bors

Elkészítése:

A tésztához az anyagokból szép simára gyúrt gombócot dagasztunk, és kb. 3/4 órát meleg helyen kelesztjük.

Ezalatt a sonkát apró kockára vágjuk, összekeverjük a tejföllel, a reszelt sajttal, a tojással, a borssal, és kóstolás után sózhatjuk, ha igényli. (Vigyázat, a sonka már eleve sós!)

A megkelt tésztát kinyújtjuk, és végigterítjük a sütőpapírral bélelt tepsin, rákenjük a sonkás feltétet, és 190 fokon kb. 20-22 perc alatt megsütjük!

Tipp:

A sonkás feltétet ízlés szerint variálhatjuk, “ki mit szeret” alapon, pl.: kolbász, virsli, bacon…