Sonkás kolbászos pite recept

Hozzávalók:
- 18-20 dkg finomliszt
- csipetnyi só
- 15 dkg margarin
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelékhez
- 5 dkg parmezánsajt (reszelve)
- 10 dkg krémsajt
- 2 dl sűrű főzőtejszín
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg füstölt kolbász
- 8 dkg főtt füstölt sonka
- 5 dkg gépsonka
- 1 evőkanál friss, vagy kb.1 kiskanálnyi szárított kakukkfű (csapott)
- 1 db paradicsom
- 1/2 szál póréhagyma
- petrezselyemzöld pár szál
- só
- 1 db szarvasi mozzarella sajt
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
A tésztához való lisztet a dagasztó táljába öntjük, és a hozzávalókkal bedagasztjuk 1-2 perc alatt.
Meglisztezett gyúrólapon kerekre ellapítjuk, majd kibélelünk vele egy 25 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát (piteformát) úgy, hogy pereme is legyen. Letakarva fél órára betesszük a hűtőszekrénybe, majd villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) kb. 10 perc alatt elősütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a töltelékét. A sajtot egy tálba reszeljük, a krémsajtot, a tejszínt és a nyers tojásokat hozzáadjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított friss petrezselyemzölddel meg a kakukkfűvel fűszerezzük, jól összekeverjük.
A póréhagymát vékony karikákra vágjuk és az elősütött tésztát körben szépen kirakjuk vele. A kétféle sonkát, a kolbászt apró kockákra vágjuk, a hagymára szórjuk, majd a sajtos masszával az egészet leöntjük, elsimítjuk. A paradicsomokat felaprítjuk, a mozzarella sajtot szeleteljük ezeket is rárakjuk, hogy mindenhová egyformán jusson belőle. A sütőbe visszatolva, változatlan lánggal 35-40 percig sütjük.
Kb. 15 percnyi pihentetés után, cikkekre vágva tálaljuk. Nem csak ebédre, melegen, de vacsorára hidegen is kitűnő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »