Slanac recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg világos tönkölyliszt, vagy finomliszt
- 2,5 dl tej
- 1 tk cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1 ek só
- 0,5 dl olaj
- 10 dkg tejföl
Tetejére:
- 4 ek víz
- 3 ek liszt
- 1 ek só
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és rászórjuk a cukrot. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.
A lisztet a sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat és a tejfölt. Jól összegyúrjuk a tésztát, és lefedve kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapra borítjuk és 16 db egyforma részre vágjuk. Gombócokká gyúrjuk, és letakarva még 20 percet pihentetjük.
Mindegyik gombócot ovális alakúra kinyújtjuk, feltekerjük és kissé megsodorjuk. Egyenként kb. 22 cm-es rudakat kapunk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk úgy, hogy 4-4 db összeérjen, így egybe fognak sülni.
200 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 15 percet sütjük, majd meglocsoljuk a só-liszt-víz keverékével. Visszatoljuk a sütőbe, és további kb. 10 percet sütjük.
Tipp:
Balkánról származó sós péksütemény.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »