Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és rászórjuk a cukrot. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.
A lisztet a sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat és a tejfölt. Jól összegyúrjuk a tésztát, és lefedve kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapra borítjuk és 16 db egyforma részre vágjuk. Gombócokká gyúrjuk, és letakarva még 20 percet pihentetjük.
Mindegyik gombócot ovális alakúra kinyújtjuk, feltekerjük és kissé megsodorjuk. Egyenként kb. 22 cm-es rudakat kapunk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk úgy, hogy 4-4 db összeérjen, így egybe fognak sülni.
200 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 15 percet sütjük, majd meglocsoljuk a só-liszt-víz keverékével. Visszatoljuk a sütőbe, és további kb. 10 percet sütjük.
Balkánról származó sós péksütemény.