Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos hajtovány recept

Sajtos hajtovány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 6 dl tej
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl étolaj
    • 2 evőkanál só
    • 2 evőkanál cukor
    • 5 dkg élesztő

    A krémhez:

    • 1 kocka margarin
    • 1 teáskanál só
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg reszelt sajt

    A tetejére:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk a cukorral, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját.

    Duplájára kelesztjük, ha megkelt, kettévesszük, kinyújtjuk, és a sajtkrémmel betöltjük, feltekerjük mint a bejglit, aztán háromszögekre vagdossuk. A sajtkémet úgy készítjük, hogy a hozzávalóit jól eldolgozzuk.

    A tetejét tojásfehérjével megkenjük, sajttal, szezámmaggal megszórhatjuk. 180 fokon szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá