Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-gombás kalács recept

Sajtos-gombás kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 0,5 kg liszt
    • 3 dl langyos tej
    • 50 ml étolaj
    • 3 dkg élesztő
    • 1 tk só
    • 1 ek cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 tk szárított bazsalikom

    Töltelék:

    • 40 dkg gomba
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 20 dkg reszelt sajt
    • bors
    • 1 mk zsír

    Tetejére:

    • szezám-, napraforgó-, lenmag stb.
    • esetleg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    Az élesztőt kevés langyos tejbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot és félretesszük, hogy felfusson.

    A lisztet elkeverjük a cukorral, a szárított bazsalikommal, hozzáadjuk a tojássárgáját, az étolajat, a felfutott élesztőt és a maradék langyos tejet. Alaposan összedolgozzuk, fényesre dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni 1 órát.

    Töltelék készítése:

    A vöröshagymát apróra felkockázzuk és kevés zsíron megpároljuk. Rádobjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. Sóval, borssal ízesítjük és lepirítjuk. Félretesszük hűlni.

    Összeállítás:

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, kissé átgyúrjuk és kb. fél cm vastag téglalap alakúra kinyújtjuk. A gombát ráhalmozzuk és elegyengetjük rajta úgy, hogy a szélén kb. 1 cm-es sávba ne kerüljön töltelék. Rászórjuk a reszelt sajtot is, majd a tészta egyik hosszabbik szélét lekenjük tojásfehérjével. A két oldalát kissé behajtjuk, majd a harmadik oldalról kezdve (amit nem kentünk le) elkezdjük feltekerni. Átemeljük sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön.

    A tetejét lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk tetszés szerinti magokkal, vagy reszelt sajttal. További fél órát pihentetjük meleg helyen, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá