Ricottával töltött cannelloni, mascarpone-s paradicsomszósszal recept
Hozzávalók:
- 24 db cannelloni tészta (1 doboz)
- 50-60 dkg ricotta sajt
- 20 dkg sajtkrém
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tk fokhagymapor
- 1 tk só
- 10 dkg reszelt sajt (ementáli, trappista)
- 10 dkg reszelt mozzarella
- parmezán
Mártás:
- 3-4 dl paradicsimszósz/ paradicsomlé
- 3 ek mascarpone
- 1 kiskanál cukor
- só, bors
- 1 kis fej hagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A ricottát, krémsajtot, fokhagymaport elkeverjük a tojással. Sóval ízesítjük. Belereszelünk 10 dkg ementáli sajtot és 1 ek parmezánt.
Egy habzsák segítségével megtöltjük a cannellonikat. Egy jénai edénybe tesszük őket.
A hagymát apróra vágjuk és 2 ek olívaolajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és ráöntjük a paradicsomszószt. Cukorral, sóval és borssal ízesítjük. 3 ek mascarponét belekeverünk és felforraljuk.
A betöltött tészták tetejére öntjük. A 10 dkg reszelt mozzarella sajttal megszórjuk és 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
A ricottával töltött cannelloni, mascarpone-s paradicsomszósszal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

