Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ricottával töltött cannelloni, mascarpone-s paradicsomszósszal recept

Ricottával töltött cannelloni, mascarpone-s paradicsomszósszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 24 db cannelloni tészta (1 doboz)
    • 50-60 dkg ricotta sajt
    • 20 dkg sajtkrém
    • 1 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk fokhagymapor
    • 1 tk só
    • 10 dkg reszelt sajt (ementáli, trappista)
    • 10 dkg reszelt mozzarella
    • parmezán

    Mártás:

    • 3-4 dl paradicsimszósz/ paradicsomlé
    • 3 ek mascarpone
    • 1 kiskanál cukor
    • só, bors
    • 1 kis fej hagyma
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A ricottát, krémsajtot, fokhagymaport elkeverjük a tojással. Sóval ízesítjük. Belereszelünk 10 dkg ementáli sajtot és 1 ek parmezánt.

    Egy habzsák segítségével megtöltjük a cannellonikat. Egy jénai edénybe tesszük őket.

    A hagymát apróra vágjuk és 2 ek olívaolajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és ráöntjük a paradicsomszószt. Cukorral, sóval és borssal ízesítjük. 3 ek mascarponét belekeverünk és felforraljuk.

    A betöltött tészták tetejére öntjük. A 10 dkg reszelt mozzarella sajttal megszórjuk és 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

    A ricottával töltött cannelloni, mascarpone-s paradicsomszósszal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 189 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá