Ricottával töltött cannelloni, mascarpone-s paradicsomszósszal recept

Hozzávalók:
- 24 db cannelloni tészta (1 doboz)
- 50-60 dkg ricotta sajt
- 20 dkg sajtkrém
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk só
- 10 dkg reszelt sajt (ementáli, trappista)
- 10 dkg reszelt mozzarella
- parmezán
Mártás:
- 3-4 dl paradicsimszósz/ paradicsomlé
- 3 ek mascarpone
- 1 kiskanál cukor
- só, bors
- 1 kis fej hagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A ricottát, krémsajtot, fokhagymaport elkeverjük a tojással. Sóval ízesítjük. Belereszelünk 10 dkg ementáli sajtot és 1 ek parmezánt.
Egy habzsák segítségével megtöltjük a cannellonikat. Egy jénai edénybe tesszük őket.
A hagymát apróra vágjuk és 2 ek olívaolajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és ráöntjük a paradicsomszószt. Cukorral, sóval és borssal ízesítjük. 3 ek mascarponét belekeverünk és felforraljuk.
A betöltött tészták tetejére öntjük. A 10 dkg reszelt mozzarella sajttal megszórjuk és 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
A ricottával töltött cannelloni, mascarpone-s paradicsomszósszal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »