Ricottával töltött cannelloni, mascarpone-s paradicsomszósszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 24 db cannelloni tészta (1 doboz)
  • 50-60 dkg ricotta sajt
  • 20 dkg sajtkrém
  • 1 nagy tojás
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk só
  • 10 dkg reszelt sajt (ementáli, trappista)
  • 10 dkg reszelt mozzarella
  • parmezán

Mártás:

  • 3-4 dl paradicsimszósz/ paradicsomlé
  • 3 ek mascarpone
  • 1 kiskanál cukor
  • só, bors
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A ricottát, krémsajtot, fokhagymaport elkeverjük a tojással. Sóval ízesítjük. Belereszelünk 10 dkg ementáli sajtot és 1 ek parmezánt.

Egy habzsák segítségével megtöltjük a cannellonikat. Egy jénai edénybe tesszük őket.

A hagymát apróra vágjuk és 2 ek olívaolajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és ráöntjük a paradicsomszószt. Cukorral, sóval és borssal ízesítjük. 3 ek mascarponét belekeverünk és felforraljuk.

A betöltött tészták tetejére öntjük. A 10 dkg reszelt mozzarella sajttal megszórjuk és 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.