Ricottás-spenótos cannelloni recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 doboz cannelloni tészta
- 50 dkg ricotta
- 1 kis dobozos fagyasztott spenót (lehetőleg ne a krémeset válasszuk) – készíthető még friss spenótlevekből is
- 1 kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés parmezán
- 15 dkg kockázott bacon vagy sonka
- olíva olaj
- reszelt sajt
- kevés főzőtejszín
- só
- bors
A besamelmártáshoz:
- vaj
- liszt
- só tej
Elkészítése:
A hagymát kockázzuk majd az olívaolajon megdinszteljük. Adjuk hozzá a sonkát vagy bacont is, amit néhány percig együtt pároljuk. Hozzáöntjük a spenótot, amit előtte kicsit felengedtünk. Sózzuk, borsozzuk és tegyük bele a kinyomott, vagy nagyon apróra vágott fokhagymát is. Végül a riccottát. Fűszerezni utólag is ér.
Mikor kihűlt, tölthetjük a tésztába. Vigyázzunk ne töltsük nagyon tele, mert a tészta könnyen eltörik. A töltést rátok bízom, nekem a kiskanalas megoldás jött be. Készítsük el a besamelmártást. Egy jénai tálat vajazzunk ki, helyezzük bele a megtöltött tésztákat, majd öntsünk rá besamelmártást, végül adjuk hozzá a főzőtejszínt is.
Előmelegített sütőben lefedve kezdem sütni, félidőben teszem rá a reszelt sajtot. Nagyjából 20-25 perc elég neki.