Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott mac and cheese recept

Rántott mac and cheese
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg szarvacska tészta
    • 2 dkg vaj
    • 1 ek liszt
    • 2 dl tej
    • 12 dkg reszelt füstölt sajt
    • 12 dkg reszelt ementáli sajt
    • 1 ek reszelt parmezán
    • bors

    Panír:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A tésztát sós, lobogó, olajos vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.

    A tejet a vajjal forraljuk fel, majd szórjuk bele a lisztet és keverjük csomómentesre. Főzzük sűrűre. Adjuk hozzá a reszelt sajtokat, keverjük jól el, majd ha elolvadt adjuk hozzá a kifőtt tésztát is.

    Sóval, borssal ízesítsük és keverjük el alaposan. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe még 1 órára.

    A kemény masszából egy evőkanállal formáljunk gombócokat és helyezzük sütőpapírral bélelt tálcára. Tegyük be 1 órára a fagyasztóba.

    A tojásokat verjük fel és forgassuk bele a lehűlt gombócokat, majd hempergessük meg zsemlemorzsában (kissé nyomkodjuk rá).

    Egy serpenyőben forrósítsunk olajat és nagy lángon süssük ki a golyókat (így nem fog kifolyni a sajt belőle).

    Sült burgonya remekül illik hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá