Rántott mac and cheese recept
Hozzávalók:
- 25 dkg szarvacska tészta
- 2 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 2 dl tej
- 12 dkg reszelt füstölt sajt
- 12 dkg reszelt ementáli sajt
- 1 ek reszelt parmezán
- só
- bors
Panír:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A tésztát sós, lobogó, olajos vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.
A tejet a vajjal forraljuk fel, majd szórjuk bele a lisztet és keverjük csomómentesre. Főzzük sűrűre. Adjuk hozzá a reszelt sajtokat, keverjük jól el, majd ha elolvadt adjuk hozzá a kifőtt tésztát is.
Sóval, borssal ízesítsük és keverjük el alaposan. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe még 1 órára.
A kemény masszából egy evőkanállal formáljunk gombócokat és helyezzük sütőpapírral bélelt tálcára. Tegyük be 1 órára a fagyasztóba.
A tojásokat verjük fel és forgassuk bele a lehűlt gombócokat, majd hempergessük meg zsemlemorzsában (kissé nyomkodjuk rá).
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat és nagy lángon süssük ki a golyókat (így nem fog kifolyni a sajt belőle).
Sült burgonya remekül illik hozzá.