Rántott mac and cheese recept

Hozzávalók:
- 25 dkg szarvacska tészta
- 2 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 2 dl tej
- 12 dkg reszelt füstölt sajt
- 12 dkg reszelt ementáli sajt
- 1 ek reszelt parmezán
- só
- bors
Panír:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A tésztát sós, lobogó, olajos vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.
A tejet a vajjal forraljuk fel, majd szórjuk bele a lisztet és keverjük csomómentesre. Főzzük sűrűre. Adjuk hozzá a reszelt sajtokat, keverjük jól el, majd ha elolvadt adjuk hozzá a kifőtt tésztát is.
Sóval, borssal ízesítsük és keverjük el alaposan. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe még 1 órára.
A kemény masszából egy evőkanállal formáljunk gombócokat és helyezzük sütőpapírral bélelt tálcára. Tegyük be 1 órára a fagyasztóba.
A tojásokat verjük fel és forgassuk bele a lehűlt gombócokat, majd hempergessük meg zsemlemorzsában (kissé nyomkodjuk rá).
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat és nagy lángon süssük ki a golyókat (így nem fog kifolyni a sajt belőle).
Sült burgonya remekül illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »