Rántott mac and cheese recept

Hozzávalók:
- 25 dkg szarvacska tészta
- 2 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 2 dl tej
- 12 dkg reszelt füstölt sajt
- 12 dkg reszelt ementáli sajt
- 1 ek reszelt parmezán
- só
- bors
Panír:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A tésztát sós, lobogó, olajos vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.
A tejet a vajjal forraljuk fel, majd szórjuk bele a lisztet és keverjük csomómentesre. Főzzük sűrűre. Adjuk hozzá a reszelt sajtokat, keverjük jól el, majd ha elolvadt adjuk hozzá a kifőtt tésztát is.
Sóval, borssal ízesítsük és keverjük el alaposan. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe még 1 órára.
A kemény masszából egy evőkanállal formáljunk gombócokat és helyezzük sütőpapírral bélelt tálcára. Tegyük be 1 órára a fagyasztóba.
A tojásokat verjük fel és forgassuk bele a lehűlt gombócokat, majd hempergessük meg zsemlemorzsában (kissé nyomkodjuk rá).
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat és nagy lángon süssük ki a golyókat (így nem fog kifolyni a sajt belőle).
Sült burgonya remekül illik hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »