Hozzávalók:
Panír:
Elkészítése:
A tésztát sós, lobogó, olajos vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.
A tejet a vajjal forraljuk fel, majd szórjuk bele a lisztet és keverjük csomómentesre. Főzzük sűrűre. Adjuk hozzá a reszelt sajtokat, keverjük jól el, majd ha elolvadt adjuk hozzá a kifőtt tésztát is.
Sóval, borssal ízesítsük és keverjük el alaposan. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe még 1 órára.
A kemény masszából egy evőkanállal formáljunk gombócokat és helyezzük sütőpapírral bélelt tálcára. Tegyük be 1 órára a fagyasztóba.
A tojásokat verjük fel és forgassuk bele a lehűlt gombócokat, majd hempergessük meg zsemlemorzsában (kissé nyomkodjuk rá).
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat és nagy lángon süssük ki a golyókat (így nem fog kifolyni a sajt belőle).
Sült burgonya remekül illik hozzá.