Rántott mac and cheese

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg szarvacska tészta
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 12 dkg reszelt füstölt sajt
  • 12 dkg reszelt ementáli sajt
  • 1 ek reszelt parmezán
  • bors

Panír:

  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A tésztát sós, lobogó, olajos vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.

A tejet a vajjal forraljuk fel, majd szórjuk bele a lisztet és keverjük csomómentesre. Főzzük sűrűre. Adjuk hozzá a reszelt sajtokat, keverjük jól el, majd ha elolvadt adjuk hozzá a kifőtt tésztát is.

Sóval, borssal ízesítsük és keverjük el alaposan. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe még 1 órára.

A kemény masszából egy evőkanállal formáljunk gombócokat és helyezzük sütőpapírral bélelt tálcára. Tegyük be 1 órára a fagyasztóba.

A tojásokat verjük fel és forgassuk bele a lehűlt gombócokat, majd hempergessük meg zsemlemorzsában (kissé nyomkodjuk rá).

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat és nagy lángon süssük ki a golyókat (így nem fog kifolyni a sajt belőle).

Sült burgonya remekül illik hozzá.