Szentesi húsos tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 4 db paradicsom
- 10 dkg margarin
- 2 ek liszt
- 2 dl tej
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek tejföl
- só, bors, majoránna, őrölt kömény
- 1 cs fodros kockatészta
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Felkockázott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, sóval, borssal, majoránnával, őrölt köménnyel fűszerezzük. Paradicsomot meghámozzuk, apróra kockázzuk és a húshoz adjuk. Pár percig együtt főzzük. Tésztát sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük. Közben elkészítjük a mártást: a margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és a forró tejet majd simára keverjük, felforraljuk és félrehúzzuk és lehűtjük. Tojások sárgáját a tejföllel elkeverjük és a kihűlt mártáshoz adjuk, sózzuk-borsozzuk. A húst összekeverjük a mártással és a tésztával , tepsibe öntjük, tetejét megszórjuk reszelt sajttal és sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »