Pásztorpite recept
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 60 dkg csirkemellfilé darálva (lehet más húsból is)
- 3-4 szál sárgarépa karikákra vágva
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg gomba szeletelve (erdei gombát használtam)
- 20 dkg zöldbab
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek liszt
- 2 dl húsleves vagy 1 tyúkhús kockából készült leves
- só
- őrölt bors
- 2 kg burgonya
- tej
- margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- szerecsendió
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát olajon megpirítottam, hozzáadtam a húst és a sárgarépát, összesütöttem egy kicsit. Utána sóztam, borssal megszórtam, 2 gerezd fokhagymát reszeltem rá és jól átsütöttem. Ezután az éppen főlő húslevesből vettem ki 2 dl-t és felöntöttem, majd hozzátettem a zöldborsót, gomba szeleteket, zöldbabot és együtt pároltam. Amikor megsült, 2 ek liszttel megszórtam,míg kellemesen sűrű nem lett (liszt helyett paradicsompürével is sűríthetjük, ha szeretjük).
A krumplit meghámoztam, negyedekre vágtam, sós vízben megfőztem. A krumplit áttörtem, margarinnal, tejjel, őrölt szerecsendióval, sóval, tojás sárgával jól összedolgoztam.
Egy tepsit vajjal kikentem. A burgonyapüré 1/3-át beleterítettem, rá a zöldséges húst, majd a maradék krumplival befedtem, a maradékot habzsákba tettem és a tetejére “búbocskákat” nyomtam.
Sütőben, 200 fokon addig sütöttem, míg kezdett pirulni a teteje.